Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Στο 55,1% εκτινάχθηκε μέσα στην κρίση, η φτώχια στα παιδιά

1 στα 2 δεν έχει τα απολύτως απαραίτητα για την διαβίωσή του!
Στην εξαθλίωση ζουν τα παιδιά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, με βάση τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η UNICEF, αξιοποιώντας τα δεδομένα των πιο πρόσφατων ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat (2009-2015), χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί η καταγραφή μισού εκατομμυρίου παιδιών στην Ελλάδα, που ζουν σε φτωχές οικογένειες, διαχρονικά από το 2009 έως το 2014, με βάση το δείκτη της σχετικής φτώχειας.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’όψιν ένα διαχρονικά σταθερό όριο φτώχειας, από το 2007, παρατηρείται μια δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 22,6% το 2008, στο 55,1% το 2014.

Σε σχέση με τις 14 παλαιότερες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα καταγράφει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής φτώχειας (26,6%), μετά από την Ισπανία (29,6%) και την Ιταλία (26,8%). Το μικρότερο ποσοστό, στην ΕΕ-14 καταγράφουν οι σκανδιναβικές χώρες, Φιλανδία (10%), Δανία (10,4%), Σουηδία (12,9%). Επιπλέον, το 2015, σχεδόν ένα στα δύο παιδιά ζούσαν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης. Με ποσοστό 45%, η Ελλάδα είναι, με διαφορά, η χώρα όπου τα παιδιά στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών, στην ΕΕ-14. Το ποσοστό αυτό, είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που παρουσιάζει η αμέσως επόμενη σε υλική αποστέρηση χώρα (ΕΕ-14), η Ιταλία (24,6%). Επίσης χαρακτηριστικό, το ότι οι σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία εμφανίζουν μονοψήφια ποσοστά στο πεδίο αυτό. Η δυσμενής κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται και από το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, που από το 2013 έως το 2015 είναι σταθερά πάνω από το 35%.
“Την περίοδο της κρίσης πλήττεται περισσότερο η ευημερία των οικογενειών με παιδιά, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας είναι η βοήθεια των φτωχών οικογενειών”, σχολίασε παρουσιάζοντας την έκθεση ο καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής, Χρήστος Παπαθεοδώρου.
Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών για την υποστήριξη και ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά, ενώ θεωρείται σημαντική η στήριξή τους μέσω ενός κατάλληλου μείγματος παροχών (σε είδος και χρήμα) και ρυθμίσεων, όπως πχ. γονικές άδειες ή διευκολύνσεις για την εναρμόνιση του εργασιακού και οικογενειακού βίου.
“Ειναι συνολική ευθύνη της Πολιτείας να παρέχει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτυχθούν”, κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου. Αξιζει να σημειωθεί, ότι η έρευνα και η έκθεση εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, από τον καθηγητή Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου πανεπιστημίου, Χρήστο Παπαθεοδώρου και τον διδάκτορα κοινωνικής πολιτικής, Στέφανο Παπαναστασίου.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Θέμα ωρών ή λίγων 24ώρων φαίνεται να είναι η ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων για τον Κοινωνικό Τουρισμό.
Η σχετική λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού σήμερα Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, και θα αφορά τους 150.000 δικαιούχους του προγράμματος. Ωστόσο υπάρχει η μικρή πιθανότητα η ανάρτηση να γίνει τελικά τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, εφόσον κριθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι υπάρχουν ακόμα μερικές μικρές εκκρεμότητες.
Σε κάθε περίπτωση αμέσως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του προγράμματος.
Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι διακοπές που παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:
— Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.  Η αύξηση των ημερών σε δέκα για τους συγκεκριμένους προορισμούς ήταν μια απόφαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υποστηριχθούν τα συγκεκριμένα νησιά που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά στην παρούσα περιόδο πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.
— Από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015 πληρούσαν έναν από τους παρακάτω όρους:
— Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ
— Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
— Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)
— Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

Αυτό που μας αγχώνει περισσότερο στην καθημερινότητά μας

Αυτό που μας αγχώνει περισσότερο στην καθημερινότητά μας
Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει τόσο αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής ενός ανθρώπου, που η απώλειά του προκαλεί σε έναν άνθρωπο το ίδιο σχεδόν στρες με μια τρομοκρατική απειλή. 
Αυτό προκύπτει από μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία ζήτησε από 2.000 άτομα να αξιολογήσουν τα γεγονότα-κλειδιά στη ζωή τους που τους αγχώνουν περισσότερο.
Η μελέτη της Εταιρείας Φυσιολογίας της Βρετανίας πάνω στο στρες και το άγχος δείχνει ότι -σε μία κλίμακα από το μηδέν έως το δέκα- το πιο στρεσογόνο συμβάν είναι ο θάνατος ενός συζύγου/συγγενούς/φίλου (9,43).
Ακολουθούν:
2. η φυλάκιση (9,15)
3. μια καταστροφή του σπιτιού από πυρκαγιά ή πλημμύρα (8,89)
4. μια σοβαρή ασθένεια (8,52)
5. η απόλυση (8,47)
6. το διαζύγιο ή ο χωρισμός (8,47)
7. η κλοπή της ταυτότητας (8,16)
8. τα αναπάντεχα οικονομικά προβλήματα (7,39)
9. το ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς (6,54)
10. οι ετοιμασίες για το γάμο (6,51)
11. η γέννηση του πρώτου παιδιού (6,06)
12. οι καθυστερήσεις των μέσων μεταφοράς (5,94)
13. οι τρομοκρατικές απειλές (5,84)
14. η απώλεια του κινητού τηλεφώνου (5,79)
15. η μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι (5,77)
16. το Brexit (4,23)
17. οι διακοπές (3,99) και
18. η προαγωγή στη δουλειά (3,78)
Για κάθε ένα από τα παραπάνω γεγονότα, το στρες των ανδρών είναι μικρότερο από ό,τι των γυναικών, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος κατά πόσο αυτό οφείλεται στο ότι όντως οι γυναίκες νιώθουν περισσότερο άγχος ή απλώς το παραδέχονται ανοιχτά πιο πολύ από ό,τι οι άνδρες.
Η μεγαλύτερη «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο φύλα αφορά το στρες για την τρομοκρατία (οι γυναίκες αγχώνονται πολύ περισσότερο από ό,τι οι άνδρες), ενώ η μικρότερη αφορά τη γέννηση του πρώτου παιδιού (όπου το άγχος είναι σχεδόν ίδιο).
Επίσης, τα επίπεδα στρες φαίνεται να αυξάνουν με την ηλικία. Οι γηραιότεροι ανησυχούν περισσότερο για πράγματα όπως ασθένειες και η φυλακή, σε σχέση με τους νεότερους. Αλλά οι τελευταίοι (25 έως 34 ετών) στρεσάρονται πιο πολύ από ό,τι οι μεγαλύτεροι για την απώλεια του κινητού τους και -φυσικά- για τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους.
Σε μία ανάλογη έρευνα που είχε γίνει πριν από 50 χρόνια στη Βρετανία, πρώτο στον κατάλογο ήταν πάντα το άγχος για την απώλεια ενός αγαπημένου (τίποτε δεν αγχώνει όσο ο θάνατος), αλλά στη δεύτερη θέση ήταν το διαζύγιο, το οποίο σήμερα έχει πια υποχωρήσει στην έκτη θέση.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το μακρόχρονο στρες μπορεί να επιφέρει διάφορα χρόνια προβλήματα σε έναν άνθρωπο, στο καρδιαγγειακό σύστημά του, στο ανοσοποιητικό, στο πεπτικό, στο νευρικό κ.α.
 0  0  New  0

ΕΛΣΤΑΤ: Το «τέρας» της ανεργίας είναι εδώ – Αύξηση κατά μία μονάδα μέσα σε ένα τρίμηνο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), εάν γίνει σύγκριση με την καταγεγραμμένη ανεργία το δ’ τρίμηνο του 2015, που είχε ανέλθει στο 24,4%, διαπιστώνεται μείωση κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες. Παρατηρείται επίσης αύξηση της ανεργίας στις ηλικίες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη (45 και άνω), ενώ παράλληλα η μακροχρόνια ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (71,8%). Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν επιδείνωση της ανεργίας στην Ελλάδα κατά το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2015.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ:Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, μέχρι τις 31/3/2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει και τα σχετικά έντυπα  στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης, χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνουμε ότι οι «δοτοί – αρεστοί» προϊστάμενοι που με ανάθεση έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κριτήρια, θα είναι οι άμεσοι αξιολογητές των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κατανοούμε όλοι τι αξιολόγηση θα κάνουν!!!
Η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Με τον Ν4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα  και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις.
Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο.
Για τους λόγους αυτούς:
Προκηρύσσουμε απεργία – αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα αποσταλούν στους εργαζόμενους και τα ίδια να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικό αγώνα να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης από τη διοικητική ιεραρχία.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Στο 29,6% η πραγματική ανεργία, αύξηση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμούΙΝΕ ΓΣΕΕ: Στο 29,6% η πραγματική ανεργία, αύξηση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού

χρήματα

Σημαντικά συμπεράσματα για την πορεία της ανεργίας, την εξάπλωση της φτώχειας και τις οικονομικές ανισότητες στον πληθυσμό της χώρας, περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση».
Όπως αναφέρεται από τους συγγραφείς της, στην έκθεση αποτυπώνεται η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας: το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε., η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνά το 70% του συνόλου της ανεργίας, η ποιότητα των θέσεων εργασίας υποβαθμίζεται, οι άτυπες και μη ηθελημένες μορφές μερικής απασχόλησης αυξάνονται, η αδήλωτη εργασία αφαιρεί πολύτιμους πόρους από το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό σύστημα.
PDF iconΔείτε ΕΔΩ αναλυτικά την Έκθεση
Μεταξύ άλλων στην έκθεση περιλαμβάνονται τα εξής στοιχεία και συμπεράσματα:
Η ασκούμενη πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας έχει φτάσει σε ακραία όρια τόσο ως προς τη μείωση των κοινωνικών δαπανών όσο και ως προς την υπερφορολόγηση. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής θα υπονομεύσει περαιτέρω τις βασικές δημοσιονομικές λειτουργίες, τη φερεγγυότητα του

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο, Πλατανόδασος και χώροι στις Εργατικές Κατοικίες

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το Δημαρχείο της Πάτρας και συνυπέγραψε με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη την  παραχώρηση χρήσης για 10 χρόνια του «Πλατανοδάσους», οικοπέδου συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων που βρίσκεται στον Καστελόκαμπο, καθώς και 13 καταστημάτων και τεσσάρων αιθουσών συγκέντρωσης σε τέσσερις οικισμούς Εργατικών Κατοικιών. 
Παράλληλα δεσμεύθηκε για την άμεση πληρωμή των συμπολιτών που συμμετέχουν στο  πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας εξηγώντας ότι η καθυστέρηση στον πρώτο μήνα οφείλεται στον χρόνο που απέστειλε ο Δήμος στον ΟΑΕΔ τις σχετικές λίστες.
Επίσης εξήγησε ότι εκατοντάδες δικαιούχοι εργατικών κατοικιών στην Αχαΐα που δεν έχουν πάρει ακόμα τους οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας καθώς και όσοι τους έχουν πάρει μετά το 1996 θα βγουν κατά πολύ κερδισμένη καθώς η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ορίστηκε πλέον στα 304,41 κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με την τελευταία δεκαετία.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης


   Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016.  

   Οι άνεργοι για να διατηρήσουν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις:

·         Να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων τουλάχιστον για 4 μήνες

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ένας εργασιακός για 3000 ανέργους

Τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων στον ΟΑΕΔ προανήγγειλε η αναπλ. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Χρ. Κατσώτη για την καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος σε τουριστικές περιοχές.
Οπως είπε η ίδια στα νησιά που ανέφερε ο βουλευτής (Ρόδος, Ζάκυνθος κλπ) είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου και έχουν ήδη ικανοποιηθεί 38.500. Η ίδια παραδέχτηκε ότι

Ο Ελληνας που είναι «ο πιο τολμηρός επιστήμονας του κόσμου»

Είναι τουλάχιστον συμβολικό να επιστρέφει, έστω για μία ημέρα, στη χώρα του και να τιμάται στο πρώτο πανεπιστήμιο από το οποίο πέρασε, ένας άνθρωπος που ρίχνει καρφιά στη φούσκα της ελληνικής πραγματικότητας και κάνει αυτό που υποστηρίζει ότι πρέπει να κάνει κάθε επιστήμονας: στέκεται απέναντι στη μετριοκρατία, τη «διανοητική δυστοπία», κατηγορεί όποιον κλίνεται στο

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δημόσιο: Κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων προσωπικού ζητά το ΥΠΔΑ

Την κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων προσωπικού του δημοσίου τομέα, ζητά με εγκύκλιο του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθούν περίπου 1000 από τους 1440 κλάδους στο Δημόσιο, ώστε από τη μια πλευρά να εξορθολογιστεί το κλαδολόγιο του δημοσίου και από την άλλη να προχωρήσει με ταχύτητα η κινητικότητα η οποία εμποδίζεται από το ότι ένας υπάλληλος, παρότι κάνει ακριβώς την ίδια εργασία, ανήκει σε διαφορετικό κλάδο.

Έξι χρόνια στο εξωτερικό: ετοιμάζοντας ένα νέο ξεκίνημα

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έγραψα αυτό το κείμενο, που έγινε viral για κάποιες εβδομάδες και εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές στο stefivos.com. Ακολούθησε μια βροχή από μηνύματα, e-mails και friend requests που δεν είχε να κάνει με το αν ήταν καλογραμμένο ή όχι, αλλά με το ότι ήταν μια ειλικρινής κατάθεση των εμπειριών μου, οι οποίες ήταν πολύ κοινές με αυτές των χιλιάδων άλλων Ελλήνων που έφυγαν από την μαμά πατρίδα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα κλείνω άλλα τρία χρόνια στο εξωτερικό και κάνω τον δεύτερο απολογισμό.
Ήρθα στην Αγγλία κατευθείαν για δουλειά, έχοντας κάνει όλες μου τις σπουδές μου στην Ελλάδα. Πήγα αρχικά σε μια πόλη (όχι στο Λονδίνο), όπου δεν ήξερα κανέναν, με μόνο