Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αλληλεγγύη στο Πέτρο Καπετανόπουλο



%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-32
Η «ιστορία» του Πέτρου Καπετανόπουλου είναι απ’ αυτές που δεν θέλουμε να γίνουν συνηθισμένες.
Ένας «δικός μας άνθρωπος», με κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες, με παρουσία στα κινήματα,που δεν αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
Τα μεσάνυχτα μιας μέρας του Ιουλίου  του 2012 ο Πέτρος άκουσε φωνές κάτω από την πολυκατοικία του στον Κολωνό.
Κατέβηκε πρόχειρα ντυμένος να δει τι συμβαίνει και είδε
αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει ένα μετανάστη, που βρισκόταν στο έδαφος με χειροπέδες στα χέρια. Ο ένας από τους αστυνομικούς πατούσε με την μπότα του στην κοιλιά τον ακινητοποιημένο μετανάστη. Ο Πέτρος διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση («γιατί τον πατάς αφού τον έχεις συλλάβει και δεν προβάλλει αντίσταση;») και… συνελήφθη και βρέθηκε στο Αυτόφωρο με τρία πλημμελήματα (αντίσταση κατά της αρχής, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και απόπειρα απόσπασης κρατουμένου) και ένα κακούργημα (συνεργία σε ληστεία)!
Ο συνήγορός του Κώστα Παπαδάκης αφηγείται τη συνέχεια: «Ο Πέτρος αρνείται τις κατηγορίες και η ανακρίτρια, παρά την εντολή που έχει να του ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα, δεν πιστεύει τις κατηγορίες και τον αφήνει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών. Και εν αναμονή της χρέωσής της στον αρμόδιο εισαγγελέα για να κατατεθεί το υπόμνημα, ψηφίζεται το 3ο μνημόνιο, ο νόμος 4093/2012, σύμφωνα με τον οποίο όποιος παραπέμπεται αμετακλήτως για κακούργημα και έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, τίθεται αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία μέχρι την τελεσίδικη αθώωσή του.
Κατά πλήρη καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας, εισπράττει μια προκαταβολική ποινή στέρησης αποδοχών. Η απόδοση της κατηγορίας συνέργεια σε ληστεία, δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού. Είναι προϊόν εισαγγελικής φαντασίας, είναι προϊόν έως και δόλιας εκδικητικής συμπεριφοράς, ταύτισης και ηθικής απαξίωσης της πράξης της συμπαράστασης. Αναδεικνύει την καταστολή και την κατάσταση περιστολής στα δικαιώματα σε όλες τις εκφάνσεις. (…) ένα μέρος του δικαστικού και εισαγγελικού μηχανισμού θεωρεί ότι δίνει εξετάσεις απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό και αγωνίζεται να τις περάσει με άριστα».  


Η δίκη του, λόγω της αποχής των δικηγόρων, αναβλήθηκε για τις 14 Οκτώβρη 2016.

Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 19.00
Στο Σταθμό του Μετρό Σεπολίων Δικάζεται ένας άνθρωπος που δεν κοίταξε την πάρτη του Μαζί του όλοι εμείς ενάντια στην αστυνομική βία και την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ( Κυρίλου Λουκάρεως & Λ. Αλεξάνδρας) Παρασκευή 14 Οκτώβρη στις 11.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου