Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Από 30/12 ξεκινούν οι αιτήσεις για την προκήρυξη του Ν.2643/98.



Η προκήρυξη αφορά Προστατευόμενους του Ν. 2643/98 δηλαδή Πολύτεκνους, ΑμεΑ, Έμμεσα ΑμεΑ, Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ανάπηρους  Πολέμου και Τέκνα αυτών

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ


Οι υποψήφιοι πρέπει :

1. Να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

2. Να μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.

3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού.

4. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Αναλυτικά οι Θέσεις στο http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2558&lang=el


1.  Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης, συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ., στο οποίο δηλώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την εφαρμογή του άρθρου 4 και για τη με βάση αυτά μοριοδότηση, ως και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.

Οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων, υποβάλλονται στην Επιτροπή του άρθρου 9 Ν.2643/98, η οποία εδρεύει στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ Ηπείρου, στο 3ο χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών ΤΘ 25, ΤΚ 45003,  μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της ανακοίνωσης της  προκήρυξης αυτής  στον τύπο.

Η δήλωση ανακριβών στοιχείων στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση συνεπάγεται την απώλεια της προστασίας του Ν.2643/98.

 Ανάκληση, τροποποίηση ή συμπλήρωση της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης δεν επιτρέπεται.




2. Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία (1) Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν.2643/98. Η υποβολή περισσότερων της μίας (1) αιτήσεων, επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλλει ο προστατευόμενος.



3.   Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για θέσεις από μία (1) μόνο κατηγορία προσωπικού (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε., Υ.Ε.). Η σώρευση στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε., Υ.Ε.) συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.



4. Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για προκηρυχθείσες θέσεις για μία (1) μόνο κατηγορία προστασίας.  Εάν ένας υποψήφιος ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες προστασίας (ΑμεΑ, πολυτέκνων, τέκνων αγωνιστών εθνικής αντίστασης, έμμεσης ΑμεΑ, αναπήρων πολέμου /τέκνων τους, τριτέκνων), επιλέγει τη μία κατηγορία προστασίας ως κύρια, βάσει της οποίας δηλώνει τις θέσεις που επιθυμεί. Η σώρευση στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση θέσεων από διαφορετικές κατηγορίες προστασίας του ν.2643/1998 συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.  Εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ακυρότητας, η μοριοδότηση του υποψηφίου θα γίνει, βάσει της κατηγορίας προστασίας που επέλεξε ως κύρια, και η δεύτερη κατηγορία προστασίας θα προσαυξήσει τα μόρια που συγκέντρωσε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 του ν.2643/1998 όπως ισχύει σήμερα. 



5.  Οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν τους τίτλους σπουδών και όλα τα λοιπά προσόντα που απαιτούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αναφέρονται παραπλεύρως της θέσης, και να τα αποδεικνύουν όπως αυτές ορίζουν.  Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ειδικά όρια ηλικίας, εφόσον τίθενται στις επιμέρους προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. 

Ως εκ τούτου, για να ενημερωθούν οι προστατευόμενοι για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε θέση της προκήρυξης, θα πρέπει να ανατρέξουν στο αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π.



6.  Με βάση τα δηλούμενα από τους ενδιαφερόμενους στοιχεία για τις θέσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη, γίνεται μηχανογραφημένη επεξεργασία των αιτήσεων, συντάσσονται και αναρτώνται οι ενδεικτικοί πίνακες βαθμολόγησης, με φθίνουσα σειρά μορίων.

          Οι προστατευόμενοι ακολούθως καλούνται, με την ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης  ΟΑΕΔ Ηπείρου στο 3ο χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών ΤΘ 25, ΤΚ 45003, να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με απόδειξη, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με τα οποία τεκμηριώνεται η ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων τα οποία θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, και όχι πέραν αυτής (άρθρο 11, παρ.5 Ν.3227/2004). Επίσης, υποβάλλουν τον κατάλογο των συνημμένων δικαιολογητικών, ο οποίος περιέχεται στο παράρτημα Γ΄ της Υπουργικής Απόφασης που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο της προκήρυξης και σημειώνουν στη στήλη 3 τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται στην ως άνω Υπουργική Απόφαση, και σε αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι τίτλοι σπουδών και τα αποδεικτικά όλων των προσόντων που απαιτούνται για τις δηλωθείσες θέσεις.

          Για την ανάρτηση θα γίνει δημοσίευση σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.

         

7.  Η προσκόμιση των δικαιολογητικών γίνεται σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία της ανάρτησης της πρόσκλησης  στα  Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης  ΟΑΕΔ Ηπείρου στο 3ο χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών ΤΘ 25, ΤΚ 45003 και υποβάλλονται στο αρμόδιο γραφείο του Ν.2643/98.

          Η μη προσκόμιση ή η μη ταχυδρομική αποστολή των δικαιολογητικών αποδεδειγμένα εντός της ανωτέρω προθεσμίας καθιστά απαράδεκτη την αίτηση.



8.  Οι διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 10 του Ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45 Α) εφαρμόζονται και εν προκειμένω.


2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν θέσεις που αφορούν αποκλειστικά "Πολύτεκνους" για τις οποίες μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση εφόσον έχετε τα τυπικά προσόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή