Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νέα διοικητής στον ΟΑΕΔ, η κα. Μαρία Καραμεσίνη

    Η πανεπιστημιακός Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Οικονομικών της εργασίας και της Κοινωνικής πολιτικής, είναι η νέα διοικητής του ΟΑΕΔ.
     Την τοποθέτηση της ως επικεφαλής στο δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης της χώρας, με πρόταση της αρμόδιας- για τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας- αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου, ενέκρινε χθες, με μεγάλη  πλειοψηφία, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής
    «H κυρία Καραμεσίνη διαθέτει  την επιστημονική  γνώση , την εμπειρία στην εφαρμογή και την αξιολόγηση  των πολιτικών απασχόλησης, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα που απαιτεί  αυτό το δημόσιο αξίωμα»,  σημείωσε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κατά την ολοκλήρωση της  πολύωρης διαδικασίας.  « Αυτά τα στοιχεία καθώς και η γνώση που έχει για τις ευρωπαϊκές πολιτικές απασχόλησης και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα  , καθιστούν την κ. Καραμεσίνη ως την καταλληλότερη επιλογή, για το σημαντικό έργο που οφείλουν να επιτελέσουν ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας  προκειμένου να εφαρμοστούν νέες πολιτικές στον τομέα της απασχόλησης» δήλωσε η κ. Ρ. Αντωνοπούλου.
     Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και απαντώντας στις ερωτήσεις που ετέθησαν από τους βουλευτές, η  κ. Καραμεσίνη διαβεβαίωσε  πως στις νέες δράσεις του ΟΑΕΔ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι αποτελούν το 75% των ανέργων. «Κεντρικός στόχος της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ  θα είναι η αντιμετώπιση της «αιμορραγίας» του νέου δυναμικού προς άλλες χώρες, αλλά και η αναδιάταξη των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την αξιοποίηση του προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που είναι στην πρώτη  γραμμή  για την προώθηση της απασχόλησης» σημείωσε η κ. Καραμεσίνη. Πρόσθεσε δε ότι «δεν διαπιστώνει ταμειακό πρόβλημα σε σχέση με τις εισφορές , πως τα επιδόματα ανεργίας καλύπτονται κανονικά» ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναγνώρισε πώς οι συσσωρευμένες οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ υπερβαίνουν το ποσό των 10 δις ευρώ.
    Νωρίτερα, και πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπέβαλε την παραίτησή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου