Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αντωνοπούλου: Όσο καλύτερα κάνει τη δουλειά του ο ΟΑΕΔ θα μειώνονται οι εγγεγραμμένοι

Σε παρέμβασή της σε συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με την επίτροπο Marianne Thysse, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας και τον αριθμό των εγγεγραμμένων του ΟΑΕΔ.

«Όπως είναι γνωστό σε όλους μας γιατί το βιώνουμε καθημερινά η ανεργία είναι ένα πρόβλημα, το οποίο πλήττει σχεδόν κάθε νοικοκυριό
 Όμως θέλω να επισημάνω και να επαναλάβω ότι μέσα στο 2015 ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε καθαρές καινούργιες θέσεις εργασίας που φτάνουν τις 99.700 οι οποίες είναι περισσότερες από τον προηγούμενο χρόνο που ήταν το «success story» όπως κάποιοι το έλεγαν. Να πω λοιπόν το εξής όσον αφορά τους αριθμούς για το σύνολο των ανέργων στον ΟΑΕΔ. Είναι πολύ τεχνικό το θέμα αλλά υπήρχε μονίμως μια απόκλιση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΑΕΔ.» ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου. Όσο καλύτερα κάνει τη δουλειά του ο ΟΑΕΔ τόσο περισσότεροι από τους ανέργους που δεν εγγράφονται μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται και έτσι ο ΟΑΕΔ έχει το περιθώριο να διαμορφώνει ένα ατομικό σχέδιο δράσης, όχι μόνο για τους εργαζόμενους οι οποίοι παραδοσιακά πήγαιναν για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, αλλά και για όλους τους πολίτες οι οποίοι πλήττονται. Για αυτό λοιπόν οι αριθμοί όταν παρουσιάζονται επιλεκτικά και δεν επικεντρωνόμαστε στην πραγματικότητα και τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα δημιουργούμε λάθος εντύπωση. Η απασχόληση βρίσκεται σε άνοδο, η ανεργία απομειώνεται, αλλά φυσικά όχι στους ρυθμούς οι οποίοι χρειάζονται για να μπορέσουμε όλοι στην Ελλάδα να πούμε ότι έχουμε θετικά αποτελέσματα. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θέλω να επαναλάβω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απασχόλησης η κ. Thyssen και το γραφείο της συνεργάστηκαν πολύ στενά με την Ελλάδα, με τους εκπροσώπους μας εδώ και με το υπουργείο ώστε πραγματικά να χρησιμοποιούμε κάθε ευρώ το οποίο είναι διαθέσιμο για την υποστήριξη της απασχόλησης και των ανέργων».

http://www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου