Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Εκλογές Ταμείου Αλληλοβοήθειας - Ανεξάρτητος Υποψήφιος



Ανεξάρτητος υποψήφιος, “μια παρέμβαση για το Ταμείο”

Γιάννενα, 11/01/2016



            Αγαπητοί συνάδελφοι,

κατέθεσα την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου στην Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της ΠΔ Ηπείρου, για τις  αρχαιρεσίες ανάδειξης του νέου σώματος αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του Οργανισμού μας, που διεξάγονται στις 22 Ιανουαρίου 2016, για να διαμαρτυρηθώ για τα περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια που κατατίθενται στις εκλογές και δι αυτού του τρόπου να προκαλέσω την προσοχή σας μήπως και την άλλη φορά το σκεφτούν περισσότερο αυτοί που οργανώνουν, μεθοδεύουν και μετέχουν ηθελημένα ή αθέλητα σε αυτή τη διαδικασία κομματισμού και της διοίκησης του Ταμείου.

            Συνάδελφοι είναι απλό, η διαχείριση του Ταμείου επιβάλει ένα και ενιαίο ψηφοδέλτιο!

            Υπάρχει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στην εκλογή διοικήσεων των Ομοσπονδιών. Χορτάσαμε διαχωρισμούς, τόσον καιρό. Δηλαδή η ΔΑΚΕ έχει καλύτερους διαχειριστές από τους “ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ” και το αντίθετο!

Τιμώ τους συναδέλφους που έστησαν και διαχρονικά αγωνίστηκαν για το Ταμείο. Όμως, σήμερα απαιτείται να εκλεγούν αυτοί που ξέρουν από οικονομική διαχείριση, έχουν αποδείξει την εντιμότητα και τη συνέπεια τους στην τήρηση των αρχών του καταστατικού και των συνεδριακών αποφάσεων και να αναδειχθούν νέοι που θα μυηθούν στα μυστικά του Ταμείου και θα διεκδικήσουν το αύριο με καλύτερους όρους. Η πολιτική δεν απουσιάζει, αλλά είναι πολυτέλεια τα πολλά ψηφοδέλτια.

Το Ταμείο μας είναι το μόνο αποκούμπι των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές παροχές ισοπεδώνονται και το όποιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας εξαφανίζεται, κάτω από τα «Κουτρουμάνια», «Λοβέρδια», «Βρούτσια» ή Κατρουγκάλια» πειράματα των σύγχρονων «μάγων» των κοινωνικών ασφαλίσεων, για να μην αναφερθώ στους παλαιότερους που τα θαλάσσωσαν και μας οδήγησαν μακριά από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Με την ευκαιρία, ελέγχονται οι διοικήσεις που επέτρεψαν την αποχώρηση από το Ταμείο νέων συναδέλφων, διότι αυτό αποβαίνει εναντίον των ίδιων και συνάμα μειώνει το εύρος και την ισχύ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Έκαναν λάθος αυτοί που αποχώρησαν, αλλά και από το/τα συμβούλια έπρεπε να αναληφθούν πρωτοβουλίες αποτροπής. Ίσως και τώρα να μην είναι αργά για μια πρωτοβουλία ενημέρωσης. Επίσης, απασχολεί το τι γίνεται με τους συναδέλφους που προέρχονται από τους Οργανισμούς που συγχωνεύτηκαν και ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ. Υπάρχει ανάγκη επεξεργασίας πρότασης συνύπαρξης.

Συνάδελφοι, κάθε εκλογή, όπως και αυτή της 22ας Ιανουαρίου, έχει την αξία της. Αυτή τη φορά οι περιφερειακές εκλογές να δώσουν εντολή στους αντιπροσώπους μας τα συνέδρια του Ταμείου να παύσουν να είναι συναθροίσεις λίγων και «εκλεκτών» που μετέχουν, μέσω του κομματικού ψηφοδελτίου. Να μετατραπούν σε συναντήσεις απολογισμού και λήψης αποφάσεων, αλλά και όσμωσης κοινών ενδιαφερόντων και κατάθεσης νέων ιδεών περί τα οικονομικά και την κοινωνική αποστολή του Ταμείου. Κάθε συνέδριο πρέπει να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και εκεί που θα γίνεται να αποτελεί γιορτή για όλα τα μέλη του, όχι μόνο για τους συνέδρους. Να ξεχάσουμε τα ορεινά θέρετρα και τις (παρα)θαλάσσιες διαδρομές προηγούμενων χρόνων. Μας τέλειωσαν αυτά, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Το κανονιστικό πλαίσιο του καταστατικού να ενισχυθεί, στο σημείο αυτό της συλλογικής έκφρασης. Προτείνω στο ΚΣ, να αποτελέσει θέμα συζήτησης του επόμενου συνεδρίου η εκλογή των αντιπροσώπων να γίνεται από «ενιαίο ψηφοδέλτιο» και με συνεδριακή απόφαση, που θα ενσωματωθεί στην πρώτη τροποποίηση του καταστατικού, να γίνει πραγματικότητα η ενιαία έκφραση.



Υ.Γ.: 1. Σε κάθε συνέδριο η διοίκηση του Ταμείου να προβαίνει σε μια κοινωνική προσφορά δωρεάς, στον τόπο πραγματοποίησης του, για την ανάδειξη της αλληλεγγύης που πρέπει να χαρακτηρίζει τα μέλη του Ταμείου.

2. Να ενισχυθεί η οριζόντια επικοινωνία του Ταμείου με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.



Ευχαριστώ για την επικοινωνία, θα επανέλθω στις εκλογές για το ΔΣ του Οργανισμού.

Γιώργος Ζάψας

Επα.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων


6980092866

2651043616

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου