Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Λύση για το πρόβλημα με τους 8.663 επιλαχόντες των προγραμμάτων voucher


     Λύση βρέθηκε στο πρόβλημα των 8.663 επιλαχόντων των προγραμμάτων voucher ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαική Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.
   Έτσι αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού ανέργων στα προγράμματα και οι επιλαχόντες δικαιούνται πλέον την επιταγή εισόδου στη θέση αυτών που διαγράφηκαν έως και τις 19 Αυγούστου.
Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια μετά την υπογραφή της απόφασης από την κ. Αντωνοπούλου, ενώ εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα δράσης www.voucher.gov.gr ώστε να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου,χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής της αίτησης.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρόβλημα της ένταξης των επιλαχόντων είχε προκύψει από το 2014 όταν στις αρχικές δημοσιευμένες προσκλήσεις δεν γινόταν σαφές αν το όριο ηλικίας που έχει οριστεί υπολογίζεται από τη στιγμή που ο άνεργος κάνει την αίτηση ή από τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξης του στο πρόγραμμα.
Η Κομισιόν δέχτηκε τελικά την ελληνική εισήγηση για υπολογισμό της ηλικίας του ανέργου από την υποβολή της αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου