Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Το Πανελλαδικό ρεκόρ απολύσεων για τον Ιούλιο "έσπασαν" τα Γιάννενα

      Η επιβολή των capital controls επηρέασε δραματικά και τον κλάδο της απασχόλησης πανελλαδικά, επιδεινώνοντας την ήδη πολύ «σφιχτή» αγορά εργασίας. Ιδιαίτερα η περιοχή των Ιωαννίνων συνεχίζει να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, αφού μόνο τον Ιούλιο έχασε 943 θέσεις εργασίας! Με βάση αυτό τον αριθμό – συγκριτικά με το πανελλαδικό αρνητικό ρεκόρ των 16.658 θέσεων που χάθηκαν τον ίδιο μήνα – μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η περιοχή μας έσπασε το ρεκόρ των… ρεκόρ όλων των εποχών, αφού στα Γιάννενα χάθηκε το 1/16 των θέσεων απ’ ότι σε όλη την Ελλάδα!
Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» του Υπ. Εργασίας δεν αφήνουν περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις, στην κατεξοχήν πόλη παροχής υπηρεσιών, ενώ θετικό πρόσημο καταγράφηκε, όπως αναμενόταν λόγω καλοκαιρινής σεζόν, στις δυο παραθαλάσσιες περιοχές (Θεσπρωτία και Πρέβεζα).

Ανά Περιφερειακή Ενότητα
Όσον αφορά την Ήπειρο λοιπόν, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης στην Ήπειρο ανήλθαν σε 1.198, ενώ οι αποχωρήσεις σε 2.141, από τις οποίες 883 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 1.258 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (αρνητικό το ισοζύγιο κατά 943 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Άρτας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 214, ενώ οι αποχωρήσεις σε 377, από τις οποίες 150 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 227 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (αρνητικό το ισοζύγιο κατά 163 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 837, ενώ οι αποχωρήσεις σε 531 (θετικό το ισοζύγιο κατά 306 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Πρέβεζας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 1.062, ενώ οι αποχωρήσεις σε 507 (θετικό το ισοζύγιο κατά 555 θέσεις).



http://www.epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου