Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση για τους ανέργους από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

      Συγκέντρωση για τους ανέργους - απλήρωτους διοργάνωσε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Κατ' αρχάς έγινε συγκέντρωση στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια ακολούθησε κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στην περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ.
         Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας Τάσος Τσιαπλές μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «η σημερινή συγκέντρωση διοργανώθηκε για τη διεκδίκηση μέτρων οικονομικής στήριξης των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων και για τον περιορισμό της ανεργίας, σαν συνέχεια προηγούμενων δράσεων που έχει αναπτύξει γι’ αυτά τα προβλήματα τόσο προς τις κυβερνήσεις, τον ΟΑΕΔ, την Περιφέρεια και τους Δήμους, εισπράττοντας συμπάθεια για τους ανέργους και τους απλήρωτους, αλλά κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξής τους, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν μαζικά οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι».
        Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «το ΕΚΝΛ δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των αιτημάτων του για τους ανέργους και τους απλήρωτους, δεν θα αποδεχθούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας, την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση, ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης που υποτίθεται θα αντιμετώπιζε την ακραία φτώχεια, τα οποία και αυτά αναιρεί συνεχώς, αφού προεκλογικά έλεγε ότι θα διαθέσει 2 δισ. και τώρα ψήφισε για 200 εκατ. και αυτά δεν γνωρίζει κανείς σε ποιους, με ποιες προϋποθέσεις και πότε θα δοθούν».
     Κάλεσε όλους τους ανέργους, τους απλήρωτους και γενικότερα τους ανέργους να αφήσουν στην άκρη την παθητικότητα και τη μοιρολατρία, να σηκώσουν το ανάστημά τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες και να διεκδικήσουν αγωνιστικά συγκεκριμένα αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου