Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

"Απευθείας ανάθεση" σε ιδιωτικό ΚΕΚ η επιμόρφωση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ

       Το ποσό των 679.575 ευρώ θα λάβει η ένωση εταιρειών «Δήμητρα ΚΕΕ – ΚΕΚ Άποψη ΑΕ» για «δράσεις επιμόρφωσης εργαζομένων και στελεχών του ΟΑΕΔ», σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου ΟΑΕΔ – τέως ΟΕΕ και τέως ΟΕΚ.
       Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνο Λιβέρη, με τον οποίο συνομίλησε το Capital.gr «η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΕΔ υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την εν λόγω ένωση εταιρειών στις 2 Φεβρουαρίου» και κάτι τέτοιο «συμβαίνει πρώτη φορά».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων του τ. ΟΕΕ – τ. ΟΕΚ, «είναι απαράδεκτο ο ΟΑΕΔ να πληρώνει μια ιδιωτική εταιρεία για να διαπιστώσει, απλά, τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού του».
       Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κάθε υπηρεσία και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στο αντικείμενο που εργάζεται ο καθένας, γνωρίζουμε πολύ καλά, αρκεί να μας ρωτήσουν οι αρμόδιοι, τις ανάγκες επιμόρφωσης μας. Σας υπενθυμίζουμε επίσης, ότι εκατοντάδες συναδέλφων μας βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και ο ΟΑΕΔ, την ίδια στιγμή, εντελώς ανάλγητα, ανέθεσε σε ιδιωτικές εταιρείες να ανακαλύψουν τι πρέπει να μάθουμε για να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.
      Σας κάνουμε γνωστό ότι οι ανάγκες επιμόρφωσης των εργαζομένων έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα της γενικότερης αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ (reengineering)».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου