Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και τις επαναπροσλήψεις

Το νομοσχέδιο για τον «εκδημοκρατισμό της διοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αποκατάσταση των αδικιών» κατατίθεται στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το νομοσχέδιο εισάγει μέτρα εκδημοκρατισμού και εξορθολογισμού της διοίκησης και, ειδικότερα μέτρα που αφορούν στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας, όπως η επαναρύθμιση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, του θεσμού της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ούτως ώστε να μην χρησιμοποιείται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Επιδιώκεται επίσης ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου ενώ καθιερώνονται ή επεκτείνονται δικαιώματα των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους με την διοίκηση και εισάγονται μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως με θεσμούς και διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα ανοίξει η πόρτα για 15.000 προσλήψεις, που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της αυτοδιοίκησης και των ελεγκτικών μηχανισμών. Στις προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

http://tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου